صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
< << 16 17 >

93/6/2
12:23 ع

اگر چند روزی است گلویتان درد می‌کند و هنوز راه چاره‌ای برای آن پیدا نکرده‌اید می‌توانید از روش‌های درمان خانگی ما استفاده کنید. این روش‌ها از نظر متخصصین بهداشت و درمان هم تایید شده است.

 

1-مصرف مایعات را 2 برابر معمول کنید. مایعات باعث رقیق‌شدن خلط وتسریع خروج آن می‌شود.

 

2-آب نمک ولرم غرغره کنید. نصف قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب ولرم حل، آن را غرغره کرده وسپس آب دهانتان را تف کنید. این کار هم باعث تسکین گلودرد و هم خروج آسان تر ترشحات می‌شود.

 

3-از عسل ولیمو استفاده کنید. یک قاشق عسل و آب یک عدد لیموترش را در یک لیوان آب داغ حل کنید و بگذارید در دمای اتاق سرد شود و سپس آن‌را جرعه جرعه بنوشید . عسل درد گلو را تسکین داده و لیمو به کاهش خلط کمک می‌کند.

 

4-آب‌نبات بمکید. این کاربه خودی خود آرام بخش نیست اما با تحریک بزاق موجب شست و شو وتمیز‌شدن حلق می‌شود.

 

5-هوای منزل را مرطوب نگه‌ دارید. این کار از خشک‌شدن غشای مخاط راه تنفسی جلوگیری کرده و سوزش آن را کم می‌کند تا بتوانید راحت‌تر بخوابید. آب دستگاه بخور را هرروز عوض کنید و حداقل هر 3روز یک بار آن را بشویید تا از تجمع قارچ‌ها و باکتری‌های مضر در آن جلوگیری شود.

 

گلودرد

6-سیگار نکشید. دود سیگار گلو را تحریک می‌کند. حداقل وقتی شما یا کودکتان بیمار است، سیگار نکشید و از تمام گازهایی که بر اثر پاک کننده‌های خانگی (مثل سفیدکننده یا جرم‌گیر) یا بوی رنگ متصاعد می‌شود، دوری کنید.

 

7-اگر گلودرد موجب تغییر صدای شما شده، به این معنی است که تارهای صوتی شما بر اثر التهاب آسیب دیده‌اند؛ بنابراین صحبت‌کردن برای شما خوب نیست و ممکن است باعث لارنژیت و قطع صدای شما شود.

 

8-اگر بیمار هستید، مرخصی گرفته و یکی دو روز در منزل استراحت کنید. خستگی در زمان بیماری نه تنها موجب تشدید بیماری خواهد شد بلکه رفتن شما به محل کار ممکن است موجب بیمار‌شدن همکاران شما هم بشود.

 

9-آسان‌ترین و بهترین راه پیشگیری از بیماری، شستن مرتب و دقیق دست‌ها با آب وصابون است؛ به طوری که مالیدن دست‌ها به همدیگر حداقل 15 ثانیه ( به اندازه خواندن شعر یه توپ دارم قلقلیه) طول بکشد. اگر آب و صابون در دسترس نبود، می‌توانید از ژل‌های ضدعفونی کننده و میکرب‌کش استفاده کنید.

 

10-هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود، دستمال بگیرید و سپس آن را در سطل آشغال بیندازید. درضمن یادتان نرود که از لیوان و حوله دیگران استفاده نکرده و از تماس دهان خود با گوشی‌های تلفن و شیر آب سردکن‌ها خودداری کنید

 

منبع: بیتوته


93/6/2
12:18 ع

یک اختلال تبدیلی که قدیم‌ها هیستری نامیده می‌شد، یک اختلال نسبتا شایع روان‌پزشکی است که بازتابی از تعارضات ناخودآگاه بوده و در عین حال که وجود یک اختلال طبی دیگر را به ذهن می‌آورد، ناشی از عوامل روان‌شناختی است.

 

حدود یک‌سوم مردم دنیا در طول عمر دچار بعضی از علایم این اختلال می‌شوند ولی لزوما بیمار هیستریک نیستند. حدود 5 تا 15 درصد مشاوره‌های روان‌پزشکی در بیمارستان‌های عمومی را شامل می‌شود. زنان حداقل دو برابر و گاهی تا 10 برابر مردان مبتلا می‌شوند و علایمی که نشان می‌دهند سمت چپ بیشتر از سمت راست بدن است. این اختلال در تمام سنین یعنی از کودکی تا کهنسالی دیده می‌شود ولی شروع آن قبل از 10 سالگی و پس از 35 سالگی نادر است.

 

همچنین این اختلال در افراد کم‌سواد و طبقات اقتصادی پایین و روستاییان و همچنین افراد نظامی که موقعیت‌های جنگی را تجربه کرده‌اند بیشتر دیده می‌شود. این بیماری در افراد خانواده بیماران مبتلا بیشتر دیده می‌شود که تا حدودی ناشی از یادگیری فرزندان از والدین است.

 

اختلالات جسمی و خصوصا بیماری‌های عصبی شیوع قابل‌ملاحظه‌ای در میان این مبتلایان دارند و از میان اختلالات روان‌پزشکی، افسردگی و اختلالات اضطرابی، با اختلال تبدیلی در زنان ارتباط دارند. اختلالات شخصیت نیز به کرات همراه با اختلال تبدیلی مشاهده می‌شوند، خصوصا اختلال شخصیت نمایشگر در زنان و اختلال شخصیت ضداجتماعی در مردان. اختلال تبدیلی در اثر واپس زدن تعارضات ناخودآگاه و تبدیل اضطراب به یک علامت جسمی ایجاد می‌شود. علایم این اختلال بیمار را قادر می‌سازد به دیگران چنین القا کند که وی نیاز به توجه ویژه و درمان به خصوص دارد و همچنین یک ابزار غیرکلامی برای کنترل کردن یا بازی دادن دیگران می‌باشد. با تصویربرداری از مغز، مشخص شده است که در این بیماران، متابولیسم نیمکره غالب کاهش و متابولیسم نمیکره غیر غالب افزایش می‌یابد.

 

این اختلال زمانی تشخیص داده می‌شود که درمانگر، ارتباطی ضروری و اساسی بین علت علایم عصبی و عوامل روان‌شناختی پیدا کند و این نشانه‌ها نباید نتیجه تمارض و یا اختلال ساختگی (که در آن فرد علایم یک بیماری را آگاهانه تقلید می‌کند) باشند. در اختلال تبدیلی، بی‌حسی هیستریو مورمور شدن در اندام‌ها، کری، کوری، حرف نزدن و فلج عمومی بدن دیده می‌شود. علایم حرکتی نیز شامل حرکات غیرطبیعی، اختلال در راه رفتن، ضعف عمومی، فلج، لرزش تیک و حرکات پرتابی می‌باشد. تشنج‌های کاذب علامت دیگری در اختلال تبدیلی است و تفکیک آنها از تشنج‌های واقعی گاهی سخت است. بیمار مبتلا به اختلال تبدیلی با کنار زدن تعارض‌های درونی و همچنین جلب ‌توجه دیگران به منافع خود می‌رسد و همین موضوع موجب تکرار این رفتار می‌شود. علایم ایجاد شده مدت کوتاهی طول می‌کشند و معمولا خود به خود برطرف می‌شوند. روان‌درمانی حمایتی درمان را تسهیل می‌کند. مهم‌ترین ویژگی درمان، برقراری ارتباط درمانگر با بیمار است. نباید به بیمار گفت که تو مشکلی نداری و یا اینکه علایم خیالی هستند زیرا بیماری وی شدیدتر می‌شود. می‌توان از داروهای ضداضطراب و همچنین آرام‌سازی عضلانی (ریلاکسیشن) استفاده کرد.

 

 

هیستری جمعی

 

یکی از جالب‌ترین انواع هیستری‌ه، هیستری جمعی است. این اختلال که نمونه‌ای از رفتارهای جمعی است شامل گسترش سریع و ناگهانی یک علامت یا یک سری علایم در یک گروه از افراد سالم است که هیچ توجیه فیزیکی و طبی برای آن یافت نمی‌شود. در حقیقت این افراد به طور ناگهانی اعتقاد پیدا می‌کنند که به وسیله یک عامل خارجی بیمار شده‌اند. به تعبیر دیگر هیستری جمعی بروز یک سری علایم فیزیکی در عده‌ای از افراد به صورت دسته‌جمعی است به‌صورتی که یک بیماری ارگانیک را مطرح می‌کنند ولی در واقع از یک علت روانی منشأ می‌گیرند.

 

اولین مورد گزارش شده از هیستری جمعی در ایران در سال 1365 در یک مدرسه دخترانه در استان کرمان بوده است، به طوری که افراد مبتلا به صورت حاد دچار اضطراب و نگرانی شده بودند. در سال 1371 و بعد از واکسیناسیون کزاز نمونه‌گیری از هیستری جمعی در 21 دختر دانش‌آموز در یک روستا از استان کرمان گزارش شد. بعد از تزریق واکسن علایمی به صورت غش و صرع کاذب، لرزش، اختلال دید، سردرد، تعریق و سوزش دست در یکی از دانش‌آموزان بروز کرد و به دنبال آن 9 دانش‌‌آموز دیگر نیز علایم مشابهی را تجربه کردند.

 

اصول درمان این اختلال عبارت است از: حفظ خونسردی و آرامش، جدا کردن افراد مبتلا از غیرمبتلا، خالی کردن محل بروز برای بررسی دقیق. به‌طور مثال تعطیل کردن مدرسه، بررسی دقیق تمام علت‌‌های احتمالی، بهره‌گیری از تکنیک‌های کاهش اضطراب و...

 

منبع: بیتوته


  

93/6/2
12:13 ع

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی سبکهای حل مساله و شیوه های مقابل افراد وابسته به مواد مخدر و مقایسه آن با افراد غیر معتاد انجام شده است. در این مطالعه 240 نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند.

آ زمودینها شامل دو گروه افراد وابسته به مواد مخدر(120 نفر) و افراد عادی 120 نفر بودند. برای ارزیابی سبکهای حل مساله مقیاس حل مساله کمیدی و لانگ(1996) و برای ارزیابی شیوه های مقابله پرسشنامه شیوه های مقابله لازاروس و فولکن(1998) مواد استفاده قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و روش آماری آزمون t و ضریب همبستگی استفاده شده است یافته های پژوهش نشان می دهد که بین افراد معتاد و عادی تفاوتهای معناداری در شیوه حل مساله و شیو ه های مقابله وجود دارد افراد معتاد در شیوه های مقابله ای خود از خویشتن داری، باز برآورد مثبت، جستجوی حمایت اجتماعی، حل مدبوانه مساله و مسئولیت پذیی کمتر استفاده می کنند مقابله آنها بیشتر به صورت شیوه های دوری جویی، اجتناب- گریز و رویارویی می باشد. افراد وابسته به مواد مخدر بیشتر از سبکهای حل مساله و تقریب کمتر سود می برند با توجه به الگوی مقابله ای و سبک مساله معتادن که برای رویارویی با مسایل ریز و درشت زندگی طبیعی و روشهای ناکار آمد ضعیفی می باشد به نظر می رسد که این الگوها زمینه گرایش به اعتیاد، مشکلات اجتماعی و روانشناختی فرد را افزایش داده و در رباطلی را به وجو د می آورند.

فهرست مطالب

فصل اول: کلیات                                                                                    2

مقدمه                                                                                                  3

اهمیت و ضرورت تحقیق                                                                            5

هدفهای پژوهش                                                                                      6

سوالات پژوهش                                                                                                6

تعریف اصطلاحات و مفاهیم کلیدی                                                               9

 حل مساله                                                                                            9

فشار روانی                                                                                             9

افیون یا مواد مخدر                                                                                  10

متغیرهای تحقیق                                                                                     14

وابستگی به مواد مخدر                                                                              14

سبکهای حل مساله                                                                                  15

مقابله                                                                                                   15

فصل دوم: بررسی مطالعات پیشین                                                            16

1- چشم انداز  تاریخی سود مصرف مواد                                                         17

2-جنبه های اجتماعی اعتیاد                                                                      17

3- میزان شیوع                                                                                                18

4- دیدگاهای مربوطه به سوء مصرف مواد                                                       19

5- دیدگاه زیست شناختی و پژوهشی                                                            19

6- دیدگاه اجتماعی                                                                                 20

7- دیدگاه روان تحلیلی                                                                                       21

8-دیدگاههای یادگیری و شناختی رفتاری                                                       21

9- استرس یا فشار روانی                                                                            22

10- تحول تاریخی تعریف فشار روانی                                                             23

11- تعریف استرس                                                                                  27

12- از استرس تا مقابله                                                                                       28

13- تاریخچه مقابله                                                                                  30

14- تعریف مقابله                                                                                    31

15- حل مساله                                                                                       33

16- تعریف حل مساله و کاربرد های آن     34

17- پیشینه پژوهشهای انجام یافته    36

18- استنتاج کلی از پژوهشهای انجام یافته.  39

فصل سوم: 41

1-    روش پژوهش  42

2- جامعه آماری، روش نمونه گیری و حجم نمونه 42

4- مقایسه شیوه حل مساله    45

5- روشهای آماری   46

6- شیوه اجرای پژوهش  47

فصل چهارم: نتایج   48

1-تحلیل تی تست نمرات آزمودنی ها       58

2- همبستگی بین متغیرها   62

فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری وپیشنهادها     66

1- نتیجه گیری و بحث  67

2- نتیجه گیری کلی و پیشنهادهایی برگرفته از یافته های پژوهش   70

3- محدودیت های پژوهش74

4- پیشنهاداتی برای انجام پژوهشهای دیگر   75

ضمائم  76

مقایسه شیوه حل مساله   77

پرسشنامه راه های مقابله  80

منابع فارسی  88

منابع انگلیسی    91

فهرست جداول

فصل چهارم

جدول1-4 ویژگیهای جمعیت شناختی کرده معتادین و گروههای عادی                   49

جدول 2-4 ضریب آلفای زیر مقیاسهای پرسشنامه شیوه های مقابله لازاروس و فولکمن 1985)      50

جدول 3-4 میانگین همبستگی های مقیاسهای مقابله ای       51

جدول 4-4 آماده های مواد پرسشنامه راههای مقابله ای (آقا یوسفی 1378)             52

جدول 5-4 ضریب آلفای کرونباخ و میانگین همبستگی درونی، آیتم ها برای زیر مقیاسهای پرسشنامه راههای مقابله در مصالحه حاضر    56

جدول 6-4 ضرایب آلفای کرونباخ و میانگین همبستگی درونی آیتم ها برای زیر مقیاسهای شیوه حل مساله (محمدی 1377))   57

جدول 7-4 ضرایب آلفای کرونباخ، میانگین همبستگی درونی، آیتم ها برای زیر مقیاسهای شیوه حل مساله در مطالعه حاضر.    57

فصل پنجم

جدول 1-4 مقایسه میانگین نمرات، انحراف معیار و نمرات T گروه معتاد و گروه غیر معتاد    59

جدول2-4 مقایسه نمرات t میانگین و انحراف معیار دو گروه معتاد و غیر معتاد.          62

جدول 3-45 ضرایب همبستگی پیرسون بین عوامل شیوه حل مساله و مقیاسهای شیوه های مقابله و ضرایب اطمینان آنها.  64

جهت دانلود فایل کلیک کنید


93/6/2
12:6 ع

بیان مسئله

 بحث پیام ها و الگوهای قرآن از جمله مباحثی است که اگر به درستی تبیین شود تأثیرات قابل توجهی بر زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان بلکه جوامع انسانی و بشریت خواهد گذاشت.

چون الگوپذیری و پندگرفتن از فراز و نشیب های زندگی انسان ها و تاریخ گذشتگان راه را برای یک زندگی معنوی، بانشاط، امیدزا و کم هزینه ، هموار خواهد کرد، چه آن که استفاده از پیام های قرآن و موارد عبرت آموز آن که به امت های گذشته، پیامبران و رهبران الهی باز می گردد، دانش دینی و متعاقب آن احساس مسئولیت و وظیفه شناس انسان ها چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی را افزایش داده و کارایی بیشتری را نتیجه خواهد داد.

3-1 اهداف تحقیق

«و هذا کتب أنزلنه مبارک فاتبعوه و اتقوالعلکم ترحمون» «و این کتابی است پربرکت که ما(برتو) نازل کردیم، از آن پیروی نمائید و پرهیزگاری پیشه کنید تا مورد رحمت قرار گیرید»(سوره انعام- آیه 155)

این آیه اشاره به نزول قرآن و تعلیمات آن کرده و می گوید:«این کتابی است که ما نازل کرده ایم، کتابی است با عظمت و پربرکت و سرچشمه ی انواع خیرات و نیکی ها»(وهذا الکتاب انزلناه مبارک)

و«چون چنین است به طور کامل از آن پیروی کنید و پرهیزگاری پیشه نمائید و از مخالفت با آن بپرهیزید شاید مشمول رحمت خدا گردید»(فاتبعوه واتقوالعلکم ترحمون)(مکارم شیرازی- 1376: ص 42)در دنیایی که ظلم و ستم غوغا می کندو ظالمان و زورگویان سعی دارند به جهانیان ثابت کنند که قرآن سخن خدا نیست و سخن بنده ی خدا است و ما هم به پا خواستیم تا به جهانیان حقانیت قرآن را به اثبات برسانیم و به همه گان بگوییم: قرآن مشعل هدایت و جوهر درایت و گنجینه ی معرفت و پناهگاه موحدان و ضامن سعادت بشر در دنیا و آخرت است.

قرآن خورشیدی است که متحیّران وادی ضلالت را به نور خود هدایت می کند و دردمندان وادی جهالت را از داروی معرفت خویش بهره مند می سازد.

4-1 اهمیت تحقیق

 در این پژوهش سعی شده است نقش قرآن در ابعاد گوناگون در زندگی فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و چون در این رابطه کتاب مستقلی نوشته نشده لازم است با استفاده از منابع دیگر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

غربی ها به سرکردگی آمریکای جهان خوار، اسلام را به عنوان دشمن اصلی نشانه رفته است. آن ها با بهره برداری همه جانبه از وسایل ارتباطی و با برخورداری از پیشرفت صنعتی خویش قصد دارند تا جوامع اسلامی و به خصوص جوانان را از فرهنگ و ارزش های اسلامی نهی سازند. شکی نیست که قرآن به عنوان کتابی جامع و کامل از  ذخایری بسیار ارزشمند و عمیق برخوردار است و ما باید با تفکر در آیات آن پرده از اسرار جهان کنار بزنیم و به علوم  گسترده دست یابیم و بتوانیم بدین وسیله در راستای حفظ کیان مملکت اسلامی گامی برداریم.

فهرست مطالب

فصل اول

1-1 مقدمه

2-1 بیان مسئله

3-1 اهداف تحقیق

4-1 اهمیت تحقیق

5-1 ضرورت تحقیق

6-1 سئوالات پژوهش

فرضیات پژوهش

7-1 تعریف واژگان اساسی تحقیق:

فصل دوم

1-2 مقدمه

2-2 تاریخچه ی  موضوع

2-2 پیشینه نظری

4-2- پیشنه عملی (نقد کتاب)

فصل سوم

1-3 مقدمه

2-3 روش های مورد استفاده در تحقیق:

3-3 بیان فنون گردآوری اطلاعات و توضیح آنها

فصل چهارم

1-4 مقدمه

فرضیه ی 1: قرآن بهترین کتاب برای هدایت انسان هاست؟

قرآن کتابی آسمانی

دلیل عقلی آسمانی بودن قرآنی

مؤلفه های اعجاز در قرآن

ابعاد و جهات اعجاز قرآن

1- پیراستگی از اختلاف و تناقض

الف- بیان برهانی: هماهنگی در آیات قرآن در قالب یک برهان این گونه بیان می

2- اعجاز در قلمرو لفظ

وجه برون متنی

معارف بی مانند از پیامبری درس ناخوانده

دلیل نقل آسمانی بودن قرآن

دلایل تحریف ناپذیری قرآن

1- دلیل عقلی

2- دلایل نقلی

نهج البلاغه

تورات و انجیل

ویژگی های قرآن

جامعیت قرآن

 یکی از معجزات قرآن، جامعیت است. قرآن می فرماید:

ابعاد جامعیت قرآن:

جامعیت و اختصار

پیوستگی مطالب قرآن

جهانی بودن قرآن

جاذبه ی قرآن

اظهار عجز در برابر بلاغت و فصاحت قرآن

آهنگ آیات قرآن:

- قرآن و فطرت حقیقت جویی

ارزش قرآن از نگاه حضرت علی (ع)

فرضیه ی2 : نماز در قرآن و دین اسلام و زندگی انسان ها نقش مهمی ایفا می کند.

نماز در قرآن

نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی انسان

بعضی از آثار نماز عبارتند از:

صفات نمازگزاران

فرضیه 3 قرآن اسوه هایی برای عبرت گرفتن و هدایت انسان ها دارد.

برای خود الگو پیدا کنید

الگوهای قرآنی بهترین الگو

معنای صدق و صدیق:

صداقت ادریس:

جلوه هایی از اخلاق ادریس

شکر گزاری

معنای شکر و شکور:

آثار و برکات شکر

شکر گزاری نوح:

جلوه هایی از اخلاق نوح:

عفت و پاکدامنی:

عفت یوسف:

یوسف اسوه ی پاکدامنی و عفت

ایّوب، پیشرو صابران

جایگاه صبر و صابران در قرآن:

قرآن و نیکی به پدر و مادر

یحیی، اسوه ی نیکی به پدر و مادر

جلوه هایی از دیگر صفات برجسته ی اخلاقی یحیی

اهمیت حسن خلق در روایات

2- نمونه های قرآنی از اخلاق پیامبر

دلسوزی بسیار رهبران الهی

فرضیه 4:آن چه به نام نظام اجتماعی در قرآن واسلام بر سر زبانهاست همه ی لوازم و بایسته های یک نظام اجتماعی را داراست.

نظام وتفسیر اجتماعی :

قرآن کریم و نظام اجتماعی

لوازم ضروری و ارکان هر نظام عبارتند از:هدف؛طرح؛برنامه؛زمینه سازی ذهنی- فکری برای پذیرش عمومی.

فرضیه 5 : قرآن در زندگی فردی و اجتماعی حتی حقوق بین الملل نقش فراوانی دارد.

نقش و نفوذ قرآن در زندگی امروز ما

نقش قرآن در زندگی  فردی انسان:

اخلاق پسندیده ی فردی

اخلاق ناپسند فردی

نقش قرآن در زندگی اجتماعی انسان

اخلاق پسندیده ی اجتماعی

اخلاق ناپسند اجتماعی

چگونگی برخوردهای اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

برخورد با همسایگان

نقش قران در زندگی اجتماعی انسان:

نقش قرآن در اقتصاد

رابطة دین و اقتصاد

رابطة‌اخلاق و اقتصاد

نقش قرآن در کار و تولید:

مفهوم «اخلاق کار»

قرآن و تغییرات اجتماعی

فرضیه 6 : قرآن نقش مهمی در واقعه ی عاشورا ایفا کرده است.

ذکرویادخدادرقرآن

ذکرویادخدادرکربلا

امربه معروف ونهی ازمنکردرقرآن

امربه معروف ونهی ازمنکروحماسه حسینی

فرضیه 7 : قرآن یک کتاب پزشکی کامل است

درمان آب مروارید به وسیله ی آیه های قرآن بدون نیازبه عمل

فرضیه8  : استفاده از فرامین قرآن در زندگی ما تا حدودی تحقق پیدا کرده است.

نتیجه جامعه آماری

فصل پنجم

 1-5 مقدمه

2-5 نتیجه گیری:

3-5 پیشنهادات تحقیق

4-5 مشکلات تحقیق

فهرست منابع و ماخذ

پرسش نامه

جهت دانلود فایل کلیک کنید


93/6/2
12:0 ع

بیان مسئله

 بحث پیام ها و الگوهای قرآن از جمله مباحثی است که اگر به درستی تبیین شود تأثیرات قابل توجهی بر زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان بلکه جوامع انسانی و بشریت خواهد گذاشت.

چون الگوپذیری و پندگرفتن از فراز و نشیب های زندگی انسان ها و تاریخ گذشتگان راه را برای یک زندگی معنوی، بانشاط، امیدزا و کم هزینه ، هموار خواهد کرد، چه آن که استفاده از پیام های قرآن و موارد عبرت آموز آن که به امت های گذشته، پیامبران و رهبران الهی باز می گردد، دانش دینی و متعاقب آن احساس مسئولیت و وظیفه شناس انسان ها چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی را افزایش داده و کارایی بیشتری را نتیجه خواهد داد.

3-1 اهداف تحقیق

«و هذا کتب أنزلنه مبارک فاتبعوه و اتقوالعلکم ترحمون» «و این کتابی است پربرکت که ما(برتو) نازل کردیم، از آن پیروی نمائید و پرهیزگاری پیشه کنید تا مورد رحمت قرار گیرید»(سوره انعام- آیه 155)

این آیه اشاره به نزول قرآن و تعلیمات آن کرده و می گوید:«این کتابی است که ما نازل کرده ایم، کتابی است با عظمت و پربرکت و سرچشمه ی انواع خیرات و نیکی ها»(وهذا الکتاب انزلناه مبارک)

و«چون چنین است به طور کامل از آن پیروی کنید و پرهیزگاری پیشه نمائید و از مخالفت با آن بپرهیزید شاید مشمول رحمت خدا گردید»(فاتبعوه واتقوالعلکم ترحمون)(مکارم شیرازی- 1376: ص 42)در دنیایی که ظلم و ستم غوغا می کندو ظالمان و زورگویان سعی دارند به جهانیان ثابت کنند که قرآن سخن خدا نیست و سخن بنده ی خدا است و ما هم به پا خواستیم تا به جهانیان حقانیت قرآن را به اثبات برسانیم و به همه گان بگوییم: قرآن مشعل هدایت و جوهر درایت و گنجینه ی معرفت و پناهگاه موحدان و ضامن سعادت بشر در دنیا و آخرت است.

قرآن خورشیدی است که متحیّران وادی ضلالت را به نور خود هدایت می کند و دردمندان وادی جهالت را از داروی معرفت خویش بهره مند می سازد.

4-1 اهمیت تحقیق

 در این پژوهش سعی شده است نقش قرآن در ابعاد گوناگون در زندگی فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و چون در این رابطه کتاب مستقلی نوشته نشده لازم است با استفاده از منابع دیگر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

غربی ها به سرکردگی آمریکای جهان خوار، اسلام را به عنوان دشمن اصلی نشانه رفته است. آن ها با بهره برداری همه جانبه از وسایل ارتباطی و با برخورداری از پیشرفت صنعتی خویش قصد دارند تا جوامع اسلامی و به خصوص جوانان را از فرهنگ و ارزش های اسلامی نهی سازند. شکی نیست که قرآن به عنوان کتابی جامع و کامل از  ذخایری بسیار ارزشمند و عمیق برخوردار است و ما باید با تفکر در آیات آن پرده از اسرار جهان کنار بزنیم و به علوم  گسترده دست یابیم و بتوانیم بدین وسیله در راستای حفظ کیان مملکت اسلامی گامی برداریم.

فهرست مطالب

فصل اول

1-1 مقدمه

2-1 بیان مسئله

3-1 اهداف تحقیق

4-1 اهمیت تحقیق

5-1 ضرورت تحقیق

6-1 سئوالات پژوهش

فرضیات پژوهش

7-1 تعریف واژگان اساسی تحقیق:

فصل دوم

1-2 مقدمه

2-2 تاریخچه ی  موضوع

2-2 پیشینه نظری

4-2- پیشنه عملی (نقد کتاب)

فصل سوم

1-3 مقدمه

2-3 روش های مورد استفاده در تحقیق:

3-3 بیان فنون گردآوری اطلاعات و توضیح آنها

فصل چهارم

1-4 مقدمه

فرضیه ی 1: قرآن بهترین کتاب برای هدایت انسان هاست؟

قرآن کتابی آسمانی

دلیل عقلی آسمانی بودن قرآنی

مؤلفه های اعجاز در قرآن

ابعاد و جهات اعجاز قرآن

1- پیراستگی از اختلاف و تناقض

الف- بیان برهانی: هماهنگی در آیات قرآن در قالب یک برهان این گونه بیان می

2- اعجاز در قلمرو لفظ

وجه برون متنی

معارف بی مانند از پیامبری درس ناخوانده

دلیل نقل آسمانی بودن قرآن

دلایل تحریف ناپذیری قرآن

1- دلیل عقلی

2- دلایل نقلی

نهج البلاغه

تورات و انجیل

ویژگی های قرآن

جامعیت قرآن

 یکی از معجزات قرآن، جامعیت است. قرآن می فرماید:

ابعاد جامعیت قرآن:

جامعیت و اختصار

پیوستگی مطالب قرآن

جهانی بودن قرآن

جاذبه ی قرآن

اظهار عجز در برابر بلاغت و فصاحت قرآن

آهنگ آیات قرآن:

- قرآن و فطرت حقیقت جویی

ارزش قرآن از نگاه حضرت علی (ع)

فرضیه ی2 : نماز در قرآن و دین اسلام و زندگی انسان ها نقش مهمی ایفا می کند.

نماز در قرآن

نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی انسان

بعضی از آثار نماز عبارتند از:

صفات نمازگزاران

فرضیه 3 قرآن اسوه هایی برای عبرت گرفتن و هدایت انسان ها دارد.

برای خود الگو پیدا کنید

الگوهای قرآنی بهترین الگو

معنای صدق و صدیق:

صداقت ادریس:

جلوه هایی از اخلاق ادریس

شکر گزاری

معنای شکر و شکور:

آثار و برکات شکر

شکر گزاری نوح:

جلوه هایی از اخلاق نوح:

عفت و پاکدامنی:

عفت یوسف:

یوسف اسوه ی پاکدامنی و عفت

ایّوب، پیشرو صابران

جایگاه صبر و صابران در قرآن:

قرآن و نیکی به پدر و مادر

یحیی، اسوه ی نیکی به پدر و مادر

جلوه هایی از دیگر صفات برجسته ی اخلاقی یحیی

اهمیت حسن خلق در روایات

2- نمونه های قرآنی از اخلاق پیامبر

دلسوزی بسیار رهبران الهی

فرضیه 4:آن چه به نام نظام اجتماعی در قرآن واسلام بر سر زبانهاست همه ی لوازم و بایسته های یک نظام اجتماعی را داراست.

نظام وتفسیر اجتماعی :

قرآن کریم و نظام اجتماعی

لوازم ضروری و ارکان هر نظام عبارتند از:هدف؛طرح؛برنامه؛زمینه سازی ذهنی- فکری برای پذیرش عمومی.

فرضیه 5 : قرآن در زندگی فردی و اجتماعی حتی حقوق بین الملل نقش فراوانی دارد.

نقش و نفوذ قرآن در زندگی امروز ما

نقش قرآن در زندگی  فردی انسان:

اخلاق پسندیده ی فردی

اخلاق ناپسند فردی

نقش قرآن در زندگی اجتماعی انسان

اخلاق پسندیده ی اجتماعی

اخلاق ناپسند اجتماعی

چگونگی برخوردهای اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

برخورد با همسایگان

نقش قران در زندگی اجتماعی انسان:

نقش قرآن در اقتصاد

رابطة دین و اقتصاد

رابطة‌اخلاق و اقتصاد

نقش قرآن در کار و تولید:

مفهوم «اخلاق کار»

قرآن و تغییرات اجتماعی

فرضیه 6 : قرآن نقش مهمی در واقعه ی عاشورا ایفا کرده است.

ذکرویادخدادرقرآن

ذکرویادخدادرکربلا

امربه معروف ونهی ازمنکردرقرآن

امربه معروف ونهی ازمنکروحماسه حسینی

فرضیه 7 : قرآن یک کتاب پزشکی کامل است

درمان آب مروارید به وسیله ی آیه های قرآن بدون نیازبه عمل

فرضیه8  : استفاده از فرامین قرآن در زندگی ما تا حدودی تحقق پیدا کرده است.

نتیجه جامعه آماری

فصل پنجم

 1-5 مقدمه

2-5 نتیجه گیری:

3-5 پیشنهادات تحقیق

4-5 مشکلات تحقیق

فهرست منابع و ماخذ

پرسش نامه

جهت دانلود فایل کلیک کنید


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
افسردگی ، میزان افسردگی ، رضایت شغلی ، پروژه مالی ، پیشرفت تحصیلی ، عزت نفس ، خلاقیت ، اضطراب ، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ، رضایت زناشویی ، یادگیری ، زناشویی زنان ، پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان ، اوقات فراغت ، بررسی افسردگی ، بررسی سیستم حسابداری ، اضطراب دانش آموزان ، افت تحصیلی ، بهداشت روانی ، تکنولوژی آموزشی ، افسردگی دانش آموزان ، ارتباط ورزش و افسردگی ، بررسی تأثیر آموزش ، هیستری ، میزان پرخاشگری ، میزان اضطراب ، موانع بهره گیری از تکنولوژی ، نحوه گذراندن اوقات فراغت ، فرآیند تدریس ، فرار مغزها ، فرسودگی شغلی ، سبکهای دلبستگی ، سرمایه گذاری ، رضایت شغلی کارمندان ، رضایت شغلی کارکنان ، رضایت مندی زناشویی ، عزت نفس دانش آموزان ، طراحی سایت ، علل افت تحصیلی ، سلامت روانی ، شخصیت کودکان ، بررسی سلامت روانی ، بررسی اضطراب ، اوقات فراغت دانش آموزان ، افسردگی شاغل ، افسردگی مردان ، افسردگی ورزشکاران ، حسابداری پیمانکاری ، تصادفات رانندگی ، تفاوت افسردگی ، تکنولوژی آموزشی در فرآیند تدریس ، بهداشت روانی بیماران ، بهداشت روانی دانشجویان ، بیماران سرطانی ، پرورش خلاقیت ، یادگیری کودکان ، کنترل موجودی انبار ، کودک عقب مانده ، پیاده سازی ، پیشرت تحصیلی ، تأثیر قرآن در زندگی فردی ، تاثیر رنگ بر روی یادگیری ، تاثیر رنگ در یادگیری ، تاثیر شن بازی ، تاثیر مرگ و میر ، تاثیر مرگ و میر ناشی از تصادفات ، تاثیر قرآن در زندگی ، تاثیر قرآن در زندگی اجتماعی ، تاثیر مهد کودک ، پروژه مالی بیمارستان ، پروژه مالی پیمانکاری ، بورس اوراق بهادار ، بررسی موانع ازدواج ، بررسی میزان اضطراب ، بررسی میزان فعالیت ها ، تفاوت سبک اسنادی ، تفاوت های جنسی ، تفاوت های جنسی در اضطراب ، تصادفات ، تولید قطعات پلاستیک ، تاثیر نگرشها ، تحلیل محاوره ای برن ، تحلیل محاوره‌ای ، خصیصه سلطه گری ، خلاقیت دانش آموزان ، خلاقیت در دانش آموزان ، حافظه کودکان ، حسابداری در شرکت ، تیپهای شخصیتی ، افسردگی مردان غیر ورزشکار ، افسردگی مردان ورزشکار ، افسردگی معلمان مدارس ، افکار غیرمنطقی ، افکار غیرمنطقی در دانش آموزان ، افزایش صادرات ، افسردگی جوانان دختر ، افسردگی در بین دانش آموزان ، افسردگی در بین معلمان ، افزایش رضایت زناشویی ، افسردگی امدادگران ، افسردگی انحرافات اجتماعی ، افسردگی بازنشسته ، افسردگی بین جوانان ، ازدواج جوانان ، ازدواج های غیر اصولی ، استرس ، استرس شغلی ، اضطراب اجتماعی ، اضطراب اجتماعی نوجوانان ، اضطراب در دانش آموزان ، اضطراب و افسردگی ، اثر بخشی درمان گروهی ، اختلالات رفتاری ، اختلالات رفتاری در بین دانش آموزان ، اثربخشی درمان ، ارزشیابی شخصیت ، بازده سهام ، بررسی بهداشت روانی ، بدرفتاری والدین ، بررسی اثر بخشی ، انحرافات اجتماعی ، ایجاد خلاقیت ، بررسی علل فرار مغزها ، بررسی عوامل تاثیر زیستی ، بررسی مشکلات ، بررسی مسائل آموزشی ، افسردگی و وزن ، بررسی تأثیر ناکامی ، بررسی تأثیر نگرشها ، بررسی تاثیر رنگ ، بررسی خلاقیت ، بررسی رابطه افسردگی ، بررسی رضایتمندی ، شاگرد محور ، سطح نیازهای اساسی ، سلطه پذیری ، سلطه پذیری در زنان ، عزت نفس فرزندان ، عزت نفس مدیران ، عقب مانده ذهنی ، علل فرار مغزها ، عوامل تاثیر زیستی ، شن بازی ، شن بازی درمانی ، رشد هوش علمی ، رشد هوش کودکان ، رشد خلاقیت ، درمان گروهی ، درمان کودکان ، دلبستگی ، دیدگاه مدیران ، رابطه افسردگی و هیستری ، ریسک ، سبک اسنادی ، زندگی اجتماعی ، زناشویی زنان خوابگاهها ، فرار مغزها در دبیرستان ، فراغت دانش آموزان ، فعالیت های فرهنگی ، فعالیت های فرهنگی بر روی جوانان ، فعالیت های فرهنگی مساجد ، فرار دختران ، ناکامی در میزان پرخاشگری ، موانع ازدواج ، میزان اختلالات ، میزان اختلالات رفتاری ، میزان افت تحصیلی ، نقش ایثار ، نقش ایثار در منابع اسلامی ، نیازهای مازلو بین دانشجویان ، نیازهای اساسی ، نیازهای اساسی مازلو ، هیستری در بین زنان ، هوش کودکان ، هوش علمی کودکان ، کارآفرینی تولیدی ، کارآفرینی تولیدی پوشاک ، کارآفرینی قطعات پلاستیک ، کاربرد رایانه ، هوش و هیجان ، هوش و هیجان کودکان ، ویژگی های شخصیتی زنان ، هوش کودکان خیابانی ، هوش کودکان عادی ، هوش کودکان کار ، ویژگیهای شخصیتی ، کابرد انرژی هسته در پزشکی ، کارآفرینی پرورش قارچ ، کارآفرینی پوشاک ، کارآفرینی تابلوهای برق ، کارآفرینی تولید ، نیازهای مازلو ، هوش عاطفی ، همسر آزاری ، همسر آزاری در بین زنان ، نیروگاه گازی ، نارضایتی شغلی ، نارضایتی شغلی معلمان ، نیاز آبی سیب زمینی ، نگرش بیماران هموفیل ، نقش جنسیتی ، علل ازدواج های غیر اصولی ، میزان افسردگی امدادگران ، میزان افسردگی در دانش آموزان ، میزان اضطراب دانش آموزان ، میزان رضایت مندی ، موانع ازدواج جوانان ، مشکلات آموزشی ، مشکلات آموزشی مدرسه ، مواد مخدر ، ناکامی در پرخاشگری ، ناکامی در میزان پرخاشگری ، میزان علاقه ، میزان علاقه به مطالعه ، میزان فرسودگی ، میزان کارایی ، نقاشی های اطفال ، فرسودگی ، فرسودگی بین مشاوران ، قضاوت اخلاقی ، قضاوت اخلاقی دانشجویان ، قدرت مدیران ، عوامل موثر ، عوامل موثر بر انگیزش کارکنان ، فرسودگی مشاوران ، قطعات پلاستیک ، قیمت سهام ، مشکلات تربیتی ، مطالعه ، مشکلات اخلاقی ، مصرف مواد ، مصرف مواد در بین دانشجویان ، منابع قدرت ، مهارت اجتماعی ، مهارت جوانان ، مهارت های اجتماعی نوجوانان ، کمال‌گرایی والدین با عزت‌نفس ، زناشویی زنان شاغل ، زناشویی زنان غیرشاغل ، زناشویی زنان متاهل ، زایمان ، روشهای حسابداری سازمان ، روشهای علمی ، رفتار کودکان ، روش پژوهش ، ساختار سرمایه ، زنان غیرشاغل ، روانشناسی کودک ، زنان سردمزاج ، زنان شاغل ، سبک مدیریت مدیران ، رابطه بین عزت نفس مدیران ، رابطه بین ورزش و افسردگی ، رابطه گرایش ، خودکارآمدی فرزندان ، دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی ، دانشجویان سیگاری ، دانشجویان غیر سیگاری ، دانشگاه محقق اردبیلی ، راه اندازی شرکت ، حسابداری بیمارستان ، دیدگاه روانشناسی ، راهبردهای حل مسأله ، راهکارهای توسعه ، راههای بهینه کردن سرمایه ، رضایت زناشویی زنان ، رضایت شغلی معلمان ، رضایت شغلی معلمان در مدارس ، رضایت مندی زناشویی زنان شاغل ، رضایتمندی دانشجویان ، شن درمانی ، شکل گیری هویت اجتماعی ، شرکت قطعات کامپیوتری ، صادرات مرکبات ، عزت نفس زنان متاهل ، عزت نفس زنان مجرد ، شغل متصدیان امور بانکی ، عزت نفس بین زنان ، عدم حتمیت ، طراحی و پیاده سازی ، عملکرد مدیران ، عوامل اجتماعی در گرایش به اعتیاد ، عوامل موثر بر رضایت شغلی ، علل گرایش جوانان به مواد ، عملکرد دبیران ، علل نارضایتی ، علل نارضایتی شغلی ، علاقه ، علاقه به مطالعه ، علل فرار ، علل فرار دختران ، علل بی انضباطی ، علل بی انضباطی دانش آموزان ، ساختار دارایی ها ، سلامت روانی مدیران ، سلامت روانی کارکنان ، سلطه گری ، سطح نیازهای اساسی مازلو ، سردمزاج ، سوانح رانندگی ،

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ