93/7/24
4:18 ع
چکیده
در این تحقیق که عنوانش بررسی اهمیت ارزشگذاری منابع زیست محیطی با تاکید بر منابع زیست محیطی استان اردبیل (مجتمع شورابیل ) می باشد به تحقیق و بررسی بر منابع زیست محیطی استان پرداخته و روش های ارزشگذاری های موجود برای ارزشگذاری بر منابع زیست محیطی را بیان کرده وسپس بهترین روش ارزشگذاری بر آن مکان زیست محیطی را بیان کرده و پیشنهاد استفاده از آن روش برای ارزشگذاری بر محیط زیست آن مکان داده شده که در تحقیق های بعدی برای ارزش گذاشتن بر آن مکانها از روش های گفته شده استفاده شود .
در این تحقیق که، بررسی اهمیت ارزشگذاری منابع زیست محیطی با تاکید بر مجتمع شورابیل می باشد، ابتدا اهمیت صنعت توریسم در استان بیان شد، سپس به پتانسیل های گردشگری منطقه اشاره شد، و سپس به معرفی مکان های توریستی استان ومشکلات موجود در آن و رفع مشکلات برای ایجاد شرایط بهتر برای جذب توریست پرداخته شد (مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، منطقه اکوتوریستی گردنه حیران، منطقه توریستی فندقلو، در یاچه نئور، دریاچه شورابیل ).
سپس از دریاچه شورابیل اطلاعات کاملی داده شد و بعد به بررسی پیشینه تاریخی ارزشگذاری در سطح بین المللی و ایران و چیکیده هایی از کارهای انجام شده در ایران اشاره شد، بعد به بیان روش های ارزشگذاری منابع زیست محیطی موجود ( تحلیل هزینه – فایده، تحلیل هزینه موثر، قیمت گذاری بر اساس اصل لذت گرایی ( HPM ) ، روش ارزیابی مشروط (CVM ) ، هزینه سفر (TCM ) و معایب ومحاسن های روش های موجود ارزشگذاری اشاره شد، سپس به انتخاب بهترین روش برای ارزشگذاری برمنابع زیست محیطی استان ( جنگل فندقلو، دریاچه نئور، دریاچه شورابیل ) اقدام شد و برای ارزشگذاری بر دریاچه شورابیل بهترین روش موجود، روش هزینه سفر منطقه ای (ZTCM ) می باشد، که به تحقیق کنندگان بعدی برای ارزشگذاری پیشنهاد می شود.
مقدمه
انسان از جهات متعدد نیازمند تماس با طبیعت و در نتیجه لزوم حفظ بقای آن است. بخشی از این نیازها به حوزه روان انسان مربوط می شود و مقولاتی همچون زیبایی، تلطیف خشونت، ایجاد زمینه آرامش و تفکر را در بر میگیرد .(7)
مناظر طبیعی از جمله منابعی هستند که در سطح ملی و منطقه ای همواره مورد توجه بوده اند. معمولاًدو نوع برخورد با مناظر طبیعی وجود دارد که نتیجه این دونگرش متفاوت می باشد. یکی اینکه مناظر طبیعی را به صورت فعلی حفظ کنیم و حتی سعی در بهبود و بازسازی آنها داشته باشیم و دیگر این که آنها را به چیزهای پیشرفته تر و جدیدتری تبدیل کنیم .(6)
اهمیت محیط زیست امروزه مورد تاکید همه می باشد. اگر چه ممکن است نتوانیم کیفیت محیط زیست را به صورت ارزش پولی بیان کنیم. ولی در کشورهای توسعه یافته، کیفیت محیط زیست عامل مهمی در مبادلات بازار است .(6)
سرمایه گذاری در کشور رابطه مستقیم با میزان ارزش افزوده زیربخش های مختلف اقتصاد دارد بطوریکه در برنامه ریزی ها برابر هر بخش متناسب با میزان ارزش افزوده ای که در تولید ناخالص داخلیGDPدارد، سرمایه گذاری بخش دولتی وخصوصی انجام میگیرد .
عنایت به اینکه محیط زیست در محاسبات و حسابهای(GNP،GDP،…)ارزش گذاری نمی شود لذا توجه سرمایه گذاری در این بخش به حداقل ممکن می رسد واین امر در بلند مدت باعث از بین رفتن وتخریب این منابع می شود، لذا با ایجاد زمینه های لازم برای برآورد ارزش ایجاد شده در اقتصاد ملی توسط منابع زیست محیطی می توان تصمیم سازان و تصمیم گیران کلان اقتصادی را در جهت دهی به سرمایه گذاری بخش دولتی وخصوصی راهنمایی نمود .
امروزه، ارزش گذاری منابع طبیعی، بعنوان ابزار مدیریتی موثری جهت تصمیم گیری در زمینه برنامه ریزی طرحهای توسعه ای مورد استفاده مدیران محیط زیست قرار می گیرد .
93/7/24
4:11 ع
چکیده
این مقاله به بررسی یکی از عوامل مهم نگهداری کارکنان یعنی ایمنی و سلامت حرفهای میپردازد. در ابتدا تعریف و مفاهیم مربوط ارائه میشود و سپس روشهای متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار نام برده شده و به قوانین ایمنی و سلامت حرفهای در ایران اشاره میگردد. همچنین فرهنگ، سخت افزار و سیستمها که عوامل کلیدی در ایمنی و سلامت حرفهای هستند مورد بررسی قرار میگیرند. مواردی راهنما به منظور ارزیابی عملکرد ایمنی و سلامت ارائه میشود. انواع برنامههای ایمنی بر مبنای مشوق و برمبنای رفتار تحلیل میشوند. بعد از این مطالب استرس مرد بررسی قرار میگیرد. پس از تعریف استرس و عوامل بوجود آورنده آن، عواملی که بر آن اثر گذاشته و از آن اثر میپذیرند، بررسی شده و سپس راهکارهایی در چارچوب مدیریت استرس برای بهینه کردن آن ارائه میشود.
فهرست مطالب
1- مقدمه.. 2
2- امنیت شغلی1 در آینده.. 4
3- تعاریف و مفاهیم ایمنی و بهداشت کار.. 5
4- روشهای متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار 6
5- قوانین دولتی و ایمنی و سلامت حرفهای.. 8
6- قوانین ایمنی و سلامت حرفهای در ایران.. 9
7- موازین مربوط به ایمنی و بهداشت کار.. 12
8- مدیریت ایمنی و سلامت محیط کار.. 13
9- عوامل کلیدی بهبود ایمنی و سلامت حرفهای محیط کار.. 16
10- اجزای برنامه ایمنی.. 18
11- ارزیابی عملکرد ایمنی و سلامت.. 18
12- چگونگی ایجاد یک برنامه جامع کنترل مخاطرات بالقوه.. 22
13- انواع برنامههای ایمنی.. 22
14- نظرات جاری در ایمنی و سلامت.. 27
15- استرس13. 28
16- استرس و عملکرد کاری.. 46
17- رابطه استرس و ترک خدمت و سبک رهبری.. 48
18- تصمیم گیری و استرس.. 49
19- علائم استرس.. 50
20- مدیریت استرس.. 51
22- نتیجه گیری.. 59
مراجع.. 62
پینوشتها.. 64
93/7/24
3:59 ع
چکیده:
پژوهش های بین المللی اخیر در زمینه توسعه حرفه ای معلمان روشنگر، جهت گیریهای متفاوتی از اقدامات معمول در این حوزه است. این پژوهش ها بیشتر بر مدرسه و کلاس درس استوار است و می کوشد معلمان را بیش از پیش در تصمیم گیری های مربوط به شیوه های بهبود کیفیت آموزشی مدارک مشارکت دهد. این آموزش به معلمان کمک می کند تا به هنگام کسب صلاحیت های حرفه ای در حین کار به بازسازی فکری خویش و دانش آموزان در فرآیندهای یاددهی- یادگیری توجه جدی مبذول دارند.
مقاله حاضر به بررسی آثار استفاده از درس پژوهی – به عنوان نمونه ای از پژوهش مشارکتی در کلاس درس- بر توسعه حرفه ای معلمان ریاضی می پردازد.
در این مقاله ابتدا به بررسی ویژگی های برنامه توسعه حرفه ای مطلوب از دیدگاه آموزش گران ریاضی پرداخته می شود سپس درس پژوهی، که یک ایده ژاپنی برای توسعه حرفه ای معلمان می باشد جهت بررسی به عنوان یک الگوی موثر در توسعه حرفه ای معلمان ارائه می گردد و در پایان مشکلات و موانع به کارگیری این ایده در سیستم آموزشی فعلی ایران بررسی می شود.
داده های این مقاله به شیوه پژوهش مشارکتی با مشارکت دو گروه پنج و ده نفری از معلمان ریاضی ناحیه دو کرمان در دوره راهنمایی تحصیلی جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه، مشاهده مشارکتی، یادداشت ها و نظرات ناظران بیرونی، مصاحبه با معلمان و دانش آموزان، ضبط صدا، فیلم و عکس جمع آوری شدند و از طریق کدگذاری به شیوه مقوله بندی، تجریه و تحلیل گردیدند.
نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که درس پژوهی می تواند به عنوان الگویی مطلوب در توسعه حرفه ای معلمان طرح گردد گرچه استفاده از درس پژوهی با مشکلات و موانع اجرایی مواجه است اما برای هر یک از آنها راه حل هایی را می توان ذکر کرد.
فهرست
عنوان صفحه
چکیده ……………………………………………………………………………………………….. 1
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. 3
هدف از تعلیم و تربیت و رابطه آن با درس پژوهی…………………………………….. 5
اهمیت و ضرورت تحقیق………………………………………………………………………. 9
عوامل موثر در تدریس………………………………………………………………………….. 13
الگوهای تدریس…………………………………………………………………………………… 16
الگوی ماشین نگروسازمان نگری…………………………………………………………… 17
وجه تسمیه الگوی سازمان نگر با الگوی شاگرد محور………………………………… 18
انواع تدریس ………………………………………………………………………………………. 20
طرح مساله در پردازش مفاهیم ………………………………………………………………. 22
تعریف مفاهیم کلیدی……………………………………………………………………………. 23
دیدگاه ها…………………………………………………………………………………………….. 24
نتایج پژوهش ……………………………………………………………………………………… 26
پیشنهاد ………………………………………………………………………………………………. 28
روش حل مساله ………………………………………………………………………………….. 31
روش اجرا…………………………………………………………………………………………… 31
روش های گروه های همیار…………………………………………………………………… 32
مراحل و روش پژوهش ……………………………………………………………………….. 33
مدل پنج سطحی گاسکی……………………………………………………………………….. 35
اعمال معلمی……………………………………………………………………………………….. 38
منابع ………………………………………………………………………………………………….. 40
93/7/24
3:53 ع
چکیده:
در این نوشتار پس از ذکر پیشینهیِ تاریخی بزه دیده در فرایند کیفری و نگاهی مختصر به تاریخچهیِ بزه دیده شناسی، در مورد مبانی نظری بزهدیدگی اطفال سخن به میان آمده و بیتوجهی به «وضعیت خاص» اطفال چون کم سن و سال بودن، وابستگی به پدر و مادر، نیاز به محبت، همنشینی با همسالان کژرو و نظایر آن، از یک سو و از سوی دیگر، بی توجهی به این «وضعیت خاص» از سوی نهادهای کیفری متولی و جامعه، به عنوان مبنای بزهدیدگی اطفال به شمار آمده است. در تهیهیِ پرسشنامهیِ اجرایی نیز سعی گردید که این بی توجهیها به صورت پرسشنامه از مددجویان مطرح گردد. یافتهها حاکی از آن بود که عواملی چون، زندگی در محلههایِ بدنام و فقیر، فقر، مشکلات و نارساییهای خانوادگی، دوستان و همسالان، مناسب نبودن محیطهای محل گذران محکومیت و بیکاری مددجویان ـ که خود موجب روی آوردن آنان به آموزش فنون بزهکارانه است در بزهدیدگی اطفال و تکرار آن مؤثرند و نارساییهای نظام کیفری نیز این امر را تشدید میکند. در پایان هم به منظور پیشگیری از بزهدیدگی اطفال؛ ایجاد زمینهیِ حضور وکیل در محاکمات کیفری، ایجاد زمینههای کار اجباری همراه با کارمزد به جای نگهداری در کانون اصلاح و تربیت، تشکیل دادگاه کیفری اطفال با صلاحیت ذاتی و استفاده از یک رژیم کیفری خاص و مسئولیت نقصان یافته، پیشنهاد گردیده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده…………………………………………………………………………………………………. 1
مقدمه2………………………………………………………………………………………………….
اهداف آیین دادرسی کیفری با نگاه به تاریخچه اصول محاکمات………………………… 2
تعریف و پیشینه بازداشت موقت3………………………………………………………………….
اصول مهم میثاق جهانی حقوق مدنی و سیاسی در مورد مقوله بازداشت موقت………….. 7
بازداشت موقت و حذف دادسراها………………………………………………………………… 8
بازداشت موقت در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378………………………………. 9
بازداشت موقت و شاکی خصوصی………………………………………………………………. 14
تئوری و مبانی نظری………………………………………………………………………………… 24
کودک اولین قربانی فرقه37……………………………………………………………………….
بازداشت در هنگام عبور از پست بازرسی……………………………………………………….. 46
انواع شکنجه ها را می توان به شکل موارد ذیل تقسیم کرد………………………………….. 50
شیوه های شکنجه در دوران بازداشت……………………………………………………………. 50
رنجها و محرومیت ها……………………………………………………………………………….. 51
شرایط نابسامان زندگی…………………………………………………………………………….. 52
تبعیض علیه فلسطینیان ساکن در فلسطین1948…………………………………………………. 56
شلیش (کمیته ثلث) ………………………………………………………………………………… 56
محرومیت از تحصیل………………………………………………………………………………… 57
محرومیت از گردش و تفریح……………………………………………………………………… 58
سهل انگاری پزشکی……………………………………………………………………………….. 59
فهرست منابع و مأخذ……………………………………………………………………………….. 63
93/7/24
3:44 ع
چکیده :
منابع مالی ، یکی از نهادهایی است که نقش اساسی و پایه برای تامین دیگر نهادهاو در نهایت تولید محصولات کشاورزی دارد که به طور معمول تولید کنندگان در تامین آن با محدودیت های مستقیم و غیر مستقیم رو به رو هستند.
بانک ها را باید یکی از مهمترین منابعی شمرده که با اعطای اعتبار می توانند سرمایه مورد نیاز بخش های تولیدی از جمله بخش کشاورزی را تامین کنند. بخش کشاورزی ، همانند دیگر بخش ها، در مراحل اولیه رشد و توسعه اقتصادی با کمبود سرمایه رو به روست که می توان به چند شیوه از جمله سرمایه گذاری های مستقیم بانک ها و اعطای اعتبار به شاغلان بخش کشاورزی این کمبود را جبران کرد . در نظام بانکی ایران ، بانک کشاورزی به عنوان مهمترین بانک اعطا کننده اعتبار به بخش کشاورزی ، نقش موثری در تامین سرمایه مورد نیاز این بخش دارد .
هدف کلی این تحقیق ، آشنایی دانشجویان از استفاده از شیوه ی اساسی حسابداری اختصاصی در اعتبارات و صندوق بانک می باشد و گردآوری اطلاعات نیز از طریق منابع مختلف و مشاهده و پرس و جو انجام گرفته است.
نتایج برگرفته از تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده نیز ، نشان می دهد که 1/54 درصد از پاسخگویا گزینه «گستردگی شبکه شعبه ها در روستاها (شبکه توزیع مناسب) » را به عنوان مهم ترین نقطه قوت بانک در عرضه اعتبارات خرد و گزینه « طبقه بندی نشدن نیازهای مشتریان» را به عنوان مهم ترین نقطه ضعف نظام بانکی قلمداد کرده اند.
فهرست مطالب :
عنوان صفحه
مقدمه : 1
فصل اول : سرآغاز بانکدرای در ایران
1-1- سرآغاز بانکدرای در ایران.. 3
1-2- علت مطالعة بانکداری.. 4
1-3- بانکداری و مدیریت بانک…. 5
1-3-1- کلیات: 5
1-3-2- ترازنامه بانک…. 5
1-3-3-بدهیها 8
1- 4- سپردههای جاری : 8
1-5- سپردههای غیر دیداری : 9
1-6- وام گرفتن : 11
1-7- سرمایه بانک : 11
1-8-داراییها : 11
1-9- ذخایر : 12
1-10- وجوه نقد در راه : 12
1-11- سپرده در بانکهای دیگر : 12
فصل دوم : اوراق بهادار
2-1- اوراق قرضه : 13
2-2- وام : 13
2-3- سایر داراییها : 14
2-4- عملیات اصلی بانک…. 14
2-5- اصول مدیریت بانک…. 14
2-6- مدیریت داراییها : 17
2-7- مدیریت بدهیها 19
2-8- تأمین سرمایه به میزان کافی.. 20
فصل سوم : پول و نرخ بهره
3-1- اثر سرمایه بازده حقوق صاحبان سهام. 22
3-2- مفهوم نرخ بهره : 22
3-2-1- وام ساده : 22
3-2-2- وام با اقساط مساوی : 22
3-2-3- اوراق قرضه با کوپن : 22
3-2-4- اورق قرضه با بهرة صفر : 23
3-3- بازارهای سهام و اوراق قرضه. 24
3-4- استقراض بین بانکی.. 25
3-5-وام رهنی، وامهای رهنی.. 26
3-6- وامهای شخصی و شرکتی : 26
3-7- سرمایه مورد نیاز بانکها : 27
3-8- مدیریت سرمایه بانک : 27
3-9- رابطة بلندمدت با مشتری.. 28
3-10- ماندة جبرانی و گرو گرفتن دارایی : 28
3-11- سازمانهای سپردهپذیر : 29
3-12-بانکهای تجاری : 29
3-13- صندوقهای پسانداز و وام : 30
3-13-1- صندوق : 30
3-13-2- وثیقه و ارزش ویژه 30
3-13-3- ارزش ویژه : 31
3-14- آثار اخلاقی بر قراردادهای وام. 32
3-15- وحشت سپردهگذاران : 32
فصل چهارم : چکهای طلایی (مسافرتی)
4-1- ایران چک (مسافرتی) : 33
4-2- چک فاکس یا چک نمابر. 33
4-3- چک بانکی : 34
4-4- چک در گردش : 34
4-5- چک بین بانکی (تضمینی) : 34
4-6- حواله کتبی : 34
4-6-1- ارائه دسته چک رونوشتدار : 35
4-7- سفته. 35
4-7-1- گرفتن سفته به عنوان پشتوانه تسهیلات… 35
4-7-2- نکات لازم برای تنظیم سفته. 36
4-7-3- چگونگی واخواست سفتههای عندالمطالبه : 36
فصل پنجم : قراردادهای لازمالجراء بانک
5-1- قراردادهای تسهیلات بانکی : 38
5-2- شرایط لازمالاجراء شدن قراردادهای عادی بانک : 38
5-3- قراردادهای رهنی : 39
5-4- مبلغ قرارداد کلی : 40
5-5- مدت قرارداد کلی : 41
5-6- وثیقه. 41
5-7-قرارداد کلی ضمانتی : 42
فصل ششم : تاریخچهی بانک کشاورزی ایران :
6-1- نگاهی مختصر به تحولات نظامی بانکی.. 43
6-2- جهاد اشتغالزایی با طرحهای زودبازده و کارآفرین S.M.E.. 44
6-3- توضیح مختصری از خدمات بانکی.. 44
6-4- خدمات ارزی بانک کشاورزی.. 45
فصل هفتم : حسابداری اختصاصی
7-1-برگه حسابداری.. 48
7-2-نکات مهم در تنظیم و صدور برگهای حسابداری.. 49
7-3-تسهیلات اعطائی : 52
7-4-قانون عملیات بانکی بدون ربا 54
7-5- دستورالعمل حسابداری عقد مضاربه : 56
7-6- مشارکت مدنی : 57
7-7- وامهای قرضالحسنه : 58
7-8- عملیات حسابداری عقد جعاله. 60
7-9- دستورالعمل حسابداری عقد اجاره به شرک تملیک…. 61
فصل هشتم : وجوه اداره شده
8-1- دستورالعمل حسابداری وجوه : 63
8-2- حساب پرداخت چکهای فروخته شده بانک کشاورزی.. 64
باز خرید ایران چکهای شعبه و سایر شعب… 66
8-3- هنگام فروش ایران چک…. 66
8-4- حساب اموال منقول و غیر منقول.. 69
8-5- انتقال اثاثه به شعبه دیگر. 71
8-6- شعبه دریافت کننده اثاثه. 71
8-7- اسقاط اثاثه. 71
در صورت فروش اثاثه اسقاطی.. 72
8-8- عملیات حسابداری.. 75
8-9- حساب سپرده قرضالحسنه در گردش کد 438. 76
8-10- سپردههای سرمایهگذاری مدتدار (4130) 76
فصل نهم : انواع کارتهای مهر و عملیات مالی و مشخصات آنها :
9-1- سیستم مهر : 80
9-2- کارت مهر : 80
9-3- انواع کارتهای مهر و مشخصات آنها : 81
9-3-1- کارت مغناطیسی : 81
9-3-2- کارت هوشمند. 81
9-4- عملیات مالی مهر : 82
9-5- برداشت از حساب یا کارت مغناطیسی در سایر شعب مهر. 82
9-5-1- شعبهی پرداخت کنندهی وجه : 82
9-6- واریز به حساب با کارت مغناطیسی در سایر شعب مهر. 83
9-6-1- شعبه دریافت کنندهی وجه : 83
9-7- عملیات مالی کارت هوشمند. 83
9-8- نتیجه گیری و پیشنهادها : 85
منابع و مأخذ : 86